5 Haziran 2011 Pazar

Çene Kayması Nedir? Nasıl Tedavi Olunur?

Yemek sırasında çenenizden tuhaf tuhaf sesler mi geliyor? O zaman hemen bir doktora görünün çünkü çene kaymasının belirtilerini yaşıyorsunuz. Sağlık üzerine bilgi veren sitemiz bugün çene kayması hakkında temel bilgiler vericek.

Başlı başına çene kayması.

Yemek yerken veya boş bir anda yutkunduğunuzda, bir şeyi çiğneme aşamasında, esnediğiniz de birden beliren rahatsız edici şiddetli bir ağrı veya süre gelen ve donuk bir ağrı da olabilir. Bahsedilen ağrı çenedeki eklemin hemen önünde bulunan kısımda olabileceği gibi bir çok yerede ağrı vurur. Ama genelde eklem yerlerini baz alan bir sendromdur. Çene kayması hastalığı sadece çenede ağrı yapmaz.
Çene eklemine yapışan kaslarda spazm oluşumunu sağlayarak başa, kulağa, yüze'de sıçrayabilir. Çoğu insan sinüs, boyun ağrıları ve migren gibi rahatsızlıklarını çenede bulunan ekleme bağlarlar. Fakat ilerleyen tıb teknolojisinde bunu açıklamak hala mümkün değildir.

Bu tür vakalarda ağrı en çok kulağı hedef alır, ağrının merkezi orasıdır. Genelde insanlar kulağı ağrıyınca normal olarak kulak doktoruna başvuru yaparlar. Şikayetleri ise ya iltihap kaptığı yönünde olur ya da kulağında ağrı olduğu önündedir. Eğer ki bahsi geçen kulak ağrısının yanında işitme kaybı veya kulakta bulunan zarda bir bozukluk yoksa kulak hekimleri ağrının direk çene ekleminden olduğunu belirtir.

Çene Kaymasında ağrının yanında başka hastalıklarada yol açmaktadır. Ağız esneyerek yani boyuna geniş açıldığında çıt diye bir ses duyulur. Bu ses genelde açılma ve kayma sesidir. Eğer uzman bir doktora danışılmaz ve hastalık ilerler ise ağız açık durumda kilitli kalabilir. İleri dönemlerdede ağız açılması iyice darlaşır yani kısıtlanır. Çoğu insan kulaklarında çınlamayı hisseder, bu çenenizi normalden fazlasında sıktığınızda oluşan çınlamadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder